Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 18 - 22 Ocak 2020

Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi

18 - 22 Ocak 2020

4 Gece - 5 Gün - 790 €

MADRİD-CORDOBA-SEVİLLA-MALAGA-GRANADA–TOLEDO

"İslam garip olarak başladı ve tekrar başladığı gibi garip haline dönecektir. Gariplere müjdeler olsun!" (Müslim, İmân 232; Tirmizî, İmân 13)

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği öğretmenlerin meslekî ve kişisel gelişimlerinin yanında sosyal gelişimlerine katkı yapmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemektedir. Yurtiçine ve yurtdışına düzenlemiş olduğumuz tematik geziler bu amaca hizmet eden, öğretmen ve öğretmen adaylarının sosyal gelişimini amaçlayan önemli etkinliklerimizdendir. 

Öğretmen ve öğretmen adaylarını belirlediğimiz temalar çerçevesinde yurtdışına götüren bu gezilerimiz bildiğiniz turistik veya kültürel gezilerden değildir. Bizimle gezen eğitimciler gittikleri yerlerde sadece tarihi eserlere ve doğal güzelliklere dokunmayı değil doğrudan oradaki insanlara temas etmeyi amaçlamaktadır.

Gittiğimiz her yer gönül coğrafyamızın, tarihi mirasımızın, kültürel ilişkilerimizin bir parçasıdır. Endülüs İslam'ın ilk asrından itibaren gönlümüzün bir parçasıdır. Bu geziyle oraya bin yüzlü yıllarda giden Abdulkadir El-Murabıt'ın gözüyle bakmaya çalışacağız. Yanımıza bir kufi yazının peşinde hidayeti arayan Ian DALLAS'ın kitabını alacağız. O gariplerin izini sürerek Abdulkadir Es-Sufi adını aldı. Bizler de bu geziyle kendi öz kimliğimizi bulmaya çalışacağız.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ [Gezimiz Dolmuştur. Yedeklerden Başvurabilirsiniz]

KATILIM ŞARTLARI

  • Bu gezi öğretmenler, öğretmen adayları ve yakınlarına yöneliktir.
  • Yeşil pasaport sahiplerinin vize almasına gerek yoktur. Yeşil pasaportu olmayanların Shengen (Avrupa) vizesi alması gerekmektedir.
  • Vizenin katılımcı tarafından alınması gerekmektedir. Derneğimizin vize ile ilgili bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • Vize alacaklar için geziye başvuru son tarihi 10 Kasımdır.
  • Kesin kaydın gerçekleştirilmesi için gezi bedelinin yarısı 400 € ya da güncel kur ile TL karşılığı derneğimizin işletme hesabına adınız, soyadınız yazılı olarak yatırılmalıdır.
  • Pasaportunuzun kullanım müddeti gezi tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır.
  • Gezi ücretinden Uluslararası Öncü Eğitimciler ve Öncü Okul Yöneticileri Derneklerimizin üyelerine 25€ indirim yapılacaktır.
  • Kontenjan kısıtlıdır. Başvuruların kontenjanı aşması durumunda ücreti yatırma önceliği dikkate alınacaktır.
  • Gezi ile derneğimizin ticari kar gütme amacı yoktur. Ücretler minimize edilmiş olup ekonomik olarak en uygun fiyat sunulmaya çalışılmıştır.
  • Öncü Eğitimciler Programda ve gezi ücretinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Yeterli sayıda başvuru olmaması durumunda gezinin iptali söz konusu olabilir.
  • Kesin kaydını yapan katılımcının herhangi bir sebeple vazgeçmesi durumunda gezi toplam ücretinin 1/10'u (onda biri) hizmet bedeli olarak mahsup edilir. Bilet ve otel rezervasyonları sonrası iptallerde kesinti oranı saklı tutulur.

HESAP BİLGİLERİ

Banka Hesap Sahibi Şube Kodu Hesap No IBAN
Kuveyttürk (EURO) Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti. Ümraniye (49) 93626259-101 TR190020500009362625900101
Kuveyttürk (TL) Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti. Ümraniye (49) 93626259 - 2 TR730020500009362625900002

Gezi Güzergâhımız: MADRID-CORDOBA-SEVİLLA-MALAGA-GRANADA–TOLEDO-MADRİD.

  1. Gün; Madrid havaalanı karşılama, Madrid gezimiz, konaklama Cordoba.
  2. Gün; Cordoba gezisi ve Sevilla gezisi akşam konaklama Sevilla’da,
  3. Gün; Malaga ve Ronda Panoramik tur sonrası gün batımı ve akşam konaklama Granada’da.
  4. Gün; El-Hamra turu ve Granada gezisi sonrası Toledo’ya hareket akşam konaklama Toledo’da,
  5. Gün; Kahvaltı sonrası, Madrid'e hareket ve havaalanından uğurlama.

PROGRAM DETAYLARI;

1.Gün:  İstanbul-Madrid-Cordoba:

Gezimizin ilk durağı olan Madrid’de yapılacak panoramik şehir turunda 3,5 milyon nüfuslu Avrupa’nın en kalabalık başkentlerinden Madrid’in ana caddesi Gran Via “Bienvenido” dercesine karşılayacak bizleri, sonrasında Paseo de la Castellana’dan geçerek, Bernabéu Stadyumu’nu, Sibeles Anıtı’nı ve Boğa Güreşi Arenası’nı göreceğiz. Tur otobüsümüzden ayrıldıktan sonra ise Madrid sokaklarını arşınlamaya başlayacağız. Madrid şehir merkezindeki gezintimizde Antik Mısır’dan İspanya topraklarına taşınmış Debod Tapınağı, Don Kişot ile Sanço Panço’nun heykellerinin yer aldığı Plaza de Espana, Kraliyet Sarayı, 9 kapılı Plaza Mayor ve son olarak Madrid’in kalbi Sol Meydanı bizleri bekliyor. Gezimizin ardından konaklama için Cordoba'daki otelimize geçeceğiz.

Not: Uçak varış saatimize göre içerikte değişiklik yapılabilecektir.

   

2.Gün: Cordoba-Sevilla:

Erken kahvaltının ardından şehir merkezinde ki otelimizden yürüyerek… Roma İmparatorluğu döneminde bölgenin başkenti olan Cordoba sokalarında Guadalquivir nehrine kadar yapacağımız yürüyüşle tarihi birlikte yaşıyacağız. Roma köprüsünün üzerinden yürüyüp, Roma kapısını geçerek 2000 yıllık kentin, en görkemli yapısı, dünyanın en büyük camilerinden olan, 850 adet sütun üzerinde yükselen Kurtuba Ulu Camii’ni misafirlerimiz rehberlerimizin girişten önce yapacağı açıklamalar eşliğinde ziyaret edebilecekler. Kurtuba Camii’nin görkemine tanıklık ettikten sonra durağımız eski sokaklar. Yolumuz üzerinde Cordoba’nın çiçek sokakları, Endülüs mimarisinin tüm inceliğini yansıtan eski han ve örnek Cordoba evleri arasında birbirinden güzel avlulardan geçerken, havuzlarda şırıldayan suyun sesi kulaklarımızı dolduracak, gözlerimiz ise bin bir renk çiçeklerleri (mevsimsel) seyri ile hatıralarımızda derin izler bırakacak bu günü sonlandırıp, Sevilla’da bizi bekleyen güzellikleri kuçaklamak için yola çıkacağız.

   

Öğleden sonra Andalucia’nın başkenti Sevilla sıradaki durağımız. Sevilla’da bizleri içerisinde görkemli Plaza de Espana’nın yer aldığı Maria Luisa Parkı karşılayacak. İspanya’nın sömürgeci zamanlarının sömürgelere açılan kapısı Sevilla’da her köşede sömürgelerden elde edilen zenginliğin izlerini görmek mümkün. Öncelikle rehberimiz eşliğinde Alcazar Sarayı’ın göz alıcı Endülüs ve Hıristiyan ortak mirası mimarisi ile geçmişe bir yolculuk yapacağız. Daha sonra İçerisinde Cristof Colomb’un mezarı da yer alan, dünyanın en büyük üçüncü katedrali Santa Maria Katedrali sıradaki durağımız, dileyen misafirlerimiz sadece giriş biletlerini alarak katedrali yerel rehberler eşliğinde gezebilirler. Ardından katedralin hemen yanı başında Endülüs Emevi Devleti’nin hatırasını taşıyan, katedralin üzerine inşa edildiği camiden günümüze ulaşabilen son parça olan Hiralda Minaresi’ni göreceğiz. Günümüzde deniz müzesi olan Torre del Oro yani Altın Kule’yi dışarıdan gördükten sonra geceleme Sevilla’daki Otelimizde.

*Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra düzenliyebieceği Guadalquivir nehrinde kısa bir tekne turu ile Sevilla’nın tüm görkemini seyre dalabilecek veya Flamenco gecesine katılabileceklerdir.

Not:Tekne turu ve Flamenco Gecesi turu yeterli katılımcı olduğu takdirde rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecektir.

 

3.Gün: Sevilla-Malaga-Ronda-Granada:

Sabah erken otelimizden alacağımız kahvaltıdan sonra Sevilla’ya veda ederek Endülüs’ün ve güzelliklerin kalbine *(Yol ve zaman müsaitliği paralelinde yol üstünde panoramik olarak Ronda ve Malaga’yı tadımlık bir ziyaretle ardımızda bırakıp) gün batımında El-Hamra’yı izlemek için Granada’ya doğru yola çıkacağız. Gün batımında San Nikolas Tepesi’nden göreceğimiz Granada ile kucaklaşacağız. El Hamra’nın doyumsuz güzelliklerini en fotojenik resimlerinizle süsledikten sonra şehir bizi bekliyor; Eski Arap mahallesi olan Albayzin’de, sokak sanatçılarının hoş ezgileriyle dik sokakları arşınlayıp, Murabitun Camii’ni görüp, şehrin ana caddesi Gran Via caddesine ve şehrin alan kraliçenin adını taşıyan Isabel de Catolica meydanına ulaşacağız. Kısa bir molanın ardından dışarıdan göreceğimiz Granada Katedrali ve çarşılar arasında otelimize yerleşinceye kadar dileyen misafirlerimiz bu güzel kentin çarşılarında gezerken, her köşe başında sizi karşılayan kentin birbirinden güzel meydanlarındaki cafelerinde meşhur tapasları tadabilirler. Geceleme Granada’da.

4.Gün: Granada-Toledo:

Sabah otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrası gün batımında san Nikolas tepesinde bıraktığımız doyumsuz anın Endülüs’ün incisi Granada denince ilk akla gelen Elhamra Sarayı’nı ziyaretle güne başlayacağız. Granada’da bu durağımız muhteşem bahçeleri ve inanılmaz güzellikteki süslemeleri ile Elhamra Sarayı olacak. Uzun saray turumuz sırasında hem Beni Ahmer Krallığı’nın harikalarını seyre dalıp, saray çıkışı Granada'daki keyifli gezimiz sonrası Rehberimiz eşliğinde El Hamra turumuza başlayacağız. Turumuzun akabinde Granada’da alışveriş için vereceğimiz kısa bir serbest zamanın ardından Toledo gezisi için şehirden ayrılıyoruz.

4-5 saatlik yolculuğun ardından: Endülüs Emevilerinin Tuleytula dedikleri, 1560 senesinde II. Felipe imparatorluğunun Başkentini Madrid şehrine taşıyana kadar, döneminin en önemli kültür, ticaret ve askeri merkezi olan Tajo Nehri'nin çevresinde kıvrılarak koruma altına aldığı, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi'ne koyduğu Toledo'da gerçekleştireceğimiz bu gezimizde, El Greco'nun eşsiz eserleriyle ününe ve zarafetine güzel sanatları da eklemiş Toledo Kathedrali, şehrin kalbi Zocodover Meydanı, Tajo Nehri'ni geçerek şehre bağlanan Alcantara Köprüsü, şehrin bütün tarihi olaylarına tanıklık etmiş Bisagra Kapısı ve iç içe geçmiş Orta Çağ karakterli sokaklarını rehberimizin anlatımı eşliğinde gezeceğiz. Bizlere verilen serbest zamanın ardından şövalyeler döneminin en önemli ekipmanları olan çelik zırh, kalkan ve kılıçların imal edildiği ve bu alanda haklı bir unvana sahip dünyaca meşhur Toledo Çeliği'nin geleneksel yöntemlerle üretildiği bir fabrikayı ziyaret ederek, harlanmış ateşte çelik ustalarının güçlü çekiç darbeleriyle büyük bir ustalıkla eserlerine şekil verişlerini yakından izleyecek ve çeliğin Endülüs döneminde el işçiliği ile buluşarak Şam İşi olarak ünlenmiş çelik tabaklar üzerine 24 ayar altın telinden telkari ustalarının incelikle çıkardığı işçilikleri göreceğiz. Dönüş yolundan önce Toledo'nun kendine has lezzeti dünyaca bilinen acıbadem tatlısı marzipanın tadına bakmanızı da öneririz. Şehir turunun ardından konaklama otelimizde.

 

5.Gün: Toledo-Madrid:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltını ardından Madrid'e doğru yola çıkacak ve yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuz sonrası Madrid havaalanından sizleri Endülüs'ün güzel hatıraları ile yolcu edeceğiz.

 

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

  • Gidiş Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti Ücreti
  • Programda belirtilen gezi ve ziyaretler
  • Havalimanı karşılama ve gidiş & dönüş transferleri
  • 3-4 yıldızlı  merkezi otellerde 4 Gece konaklama
  • Kurtuba Camii giriş ücreti
  • Sevilla-Alcazar giriş ve rehber ücreti
  • El Hamra  giriş ve rehber ücreti
  • Sabah kahvaltıları
  • Tur boyunca kullanılacak lüks otobüs ve profesyonel şoförlük hizmeti
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
  • Havalimanı ve Güvenlik vergileri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

  • Şahsi harcamalar ve Otel Ekstraları
  • Öğle-akşam yemekleri
  • Yurtdışı çıkış harcı (50 TL)
  • Vize ücreti
  • Ücrete dahil olarak belirtilmeyen tüm harcamalar
  • Diğer müze ve eğlence yerleri giriş ücretleri

BİLGİ ve İLETİŞİM

Öncü Eğitimciler                 oncuegitimciler@gmail.com            0216 640 10 55

Prgram Koordinatörü: Erol Düzcan  - 0 505 394 12 34

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ [Gezimiz Dolmuştur. Yedeklerden Başvurabilirsiniz]

 

Güvencesiyle

Sayfa Görüntülenmesi : 5170
2020-01-18
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .