SİZ DE YAZAR MISINIZ?
Yayın sektörüne yeni ve hızlı bir giriş yapan Kriter Akademi Yayınları ile beraber bir proje geliştiriyoruz.
Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’nin üyesi veya gönüllüsü olan eğitimci dostlarımıza yardımcı ders kitapları yazma imkanı sunuyor, kafasında tasarladığı, hayalini kurduğu kitap fikrini hayata geçiriyoruz.
Neden İhtiyaç Duyuldu?
Eğitim camiasının düşünen, üreten ve özgün öğretmenleri olarak şimdiye kadar çok sayıda yayını inceleme ve kullanma deneyimi yaşadınız. İstedik ki; bu kadar heyecan, birikim ve motivasyonu işe/esere dönüştürelim. Artık okullarınızda başkalarının hazırladığı kaynakları değil, kendi hazırladığınız kaynakları kullanın. Hem öğrencileriniz sizin hazırladığınız kitaplarla eğitim çıtalarını yükseltsinler hem yazar olmanın kapısını aralayın. Hem de ortaya çıkacak eserden maddi ve manevi olarak fayda sağlayın.
Unutmayın!
Derslerinizde kullandığınız kaynakları hazırlayanlar, sizin gibi öğretmenler. Hassaten heyecanınızın, yaratıcılığınızın, enerjinizin, motivasyonunuzun ve meslek aşkınızın çok fazla olduğuna inanıyoruz.
Süreç Nasıl İşleyecek?
Kriter Akademi Yayınları’nın, yayın planlamasında yer alan kitaplarda yazar olarak yer alacağınız gibi, özgün bir kitap düşünceniz varsa bu fikrinizi de hayata geçirebiliriz. Kitap hazırlama fikrine sıcak bakan öğretmenlerimiz, öncelikle aşağıdaki formu doldurarak birinci adımı atmış olacaklar.
Formu dolduran meslektaşlarımızla, Kriter Akademi Yayınları’nın Yayın Yönetmeni telefonla görüşerek fikir üzerinde istişare yapılacak. İstişare sonucunda gerekirse uzaktan veya yüzyüze görüşme yapılarak fikir olgunlaştırılacak. Kitap hazırlama ile ilgili karar verildikten sonra ücretlendirme konusu netleştirilecek. Bütün şartlarda anlaşıldıktan sonra kitap yazım aşaması ve sonrasında basım aşaması hayata geçirilecek.
Ben de bir dersle ilgili kitap yazabilirim,
Ben de yeni nesil soru yazabilirim,
Ben piyasada olmayan özgün bir kitap yazabilirim,
… diyorsanız, işte size FIRSAT!
YAZARLIK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
Size fikir vermesi açısından, hazırlayacağımız kaynaklardaki temel ilkelerimize bir göz atmanızı öneririz:
1. Müfredata Uyumluluk (Mevcut müfredata %100 uyum)
2. Güncellik (Soruların yeni nesil sorulardan oluşması)
3. Yanlışsızlık (Maddi hata, yanlış soru, yanlış cevap olmaması)
4. Dengelilik (Konu anlatımı ve soru dağılımının ihtiyaca uygun olması)
5. Görsellik ve Kullanışlılık (Görsel yönü güçlü, dijital destekli, kolay kullanıma uygun)
6. Ekonomiklik (Uygun maliyetli, alternatifli olması)
7. Erişilebilirlik (Uzaktan eğitime de uygun bir altyapısının olması)
|