Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
I. Sempozyum
II. Sempozyum
III. Sempozyum
IV. Sempozyum
V. Sempozyum
VI. Sempozyum
VII. Sempozyum
VIII. Sempozyum
IX. Sempozyum
X. Sempozyum
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Türkiye'de Öğretmen Sorunu Yok, Eğitim Sorunu Var!

TÜRKİYE'DE ÖĞRETMEN SORUNU YOK, EĞİTİM SORUNU VAR!

IX. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu 2 - 3 Aralık 2017 tarihinde Üsküdar'da gerçekleşti.

Dokuz yıldır öğretmenler günü vesilesiyle düzenlenen Türkiye'nin öğretmen merkezli en büyük buluşmalarından birine sahne olan Öğretmenim Sempozyumu'nda bu sene otuz üç sözlü bildiri sunuldu, dokuz atölye uygulaması yapıldı ve sekiz poster bildiri sergilendi.

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan ERENOĞLU; dokuz yıldır sürdürülen Öğretmenim Sempozyumu'nun ortaya koyduğu katkı ve karşılığında gördüğü ilgi üzerine "Öğretmenim Sempozyumu daha nice yıllar öğretmenlerimizi ve öğretmen adaylarımızı buluşturmaya devam edecektir. Öğretmenim Sempozyumu'ndan aldığımız ilhamla Türkiye ve çevresindeki ülkelerde bulunan öğretmenleri biraraya getirme amacıyla düzenlediğimiz 'Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi'nin üçüncüsünü 6-8 Temmuz 2018 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerekleştireceğiz. Öncü Eğitimciler öğretmen merkezli etkinliklerin adresi olarak sizlere yönelik çalışmalarını artırarak sürdürmektedir" dedi.

Öğretmenim Sempozyumu'nda bu sene iki çağrılı konuşmacı yer aldı.

2 Aralık Cumartesi günü sempozyumun açılışının hemen ardından Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih AKTEKİN "Günümüz Öğretmeninin Yeterlikleri ve Gelişimi" konulu konuşmasını yaptı. Sayın Aktekin ulusal ve uluslararası öğretmen nitelikleri ve yeterlikleri üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra ÖYGM tarafından hazırlanan "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri" belgesini katılımcılarla paylaştı (indirmek için tıklayınız). "Bir kişinin öğretmen olabilmesi için hangi yeterliklere sahip olması gerektiğini yıllardır soruyorduk. Artık bir öğretmenin asgari düzeyde hangi yeterliklere sahip olması gerektiğini biliyoruz. Bu yeterlikleri taşıyan kişiler öğretmen olabilmeli".

Katılımcıların yoğun sorularıyla karşılaşan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih AKTEKİN soru cevap bölümünün ardından bir süre daha fuayede öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının sorularını, düşünce ve değerlendirmelerini dinledi.

Sempozyuma katılan yüzlerce öğretmen ve öğretmen adayı iki salona dağılarak sunulan bildirileri ve atölye uygulamalarını takip ettiler.

3 Aralık Pazar günü Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN'ın "Bir Yılan Hikâyesi: Öğretmen Yetiştirmek" konulu sunumuyla program başladı.

Aytaç AÇIKALIN altmış yıllık bir eğitimci olarak her zamanki enerjisi ve neşesiyle öğretmenlerle buluştu. Bakanlığın öğretmenleri yetiştiremeyeceğini söyleyen Sayın AÇIKALIN "Öğretmen yetiştirme işinin üniversitelerde yapıldığını, bakanlığın öğretmenlerin gelişim süreçlerini yönetmesi gerektiğini" söyledi. "Yönetmeliklerde aday öğretmenin derse tek başına giremeyeceği belirtilirken bakanlık yeni atanan öğretmene hemen ders başı yaptırarak onun gelişim sürecini sekteye uğratıyor. Türkiye'de öğretmen yetiştirme sorunu yok, geliştirme sorunu var. Öğretmenin geliştirilmesi süreci iyi yönetilemediği için sorun ortaya çıkmaktadır."

Aytaç AÇIKALIN öğretmen adaylarının teorik eğitimlerinin ardından işe başlama, adaylık ve gelişim süreci ile ilgili önerilerini katılımcılarla paylaştı. Bu çerçevede öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği alanlara da değindi.

Biz öğretmenler sorunun kendimizde olmadığını zaten biliyoruz. Eğitimde yaşanan sorunların kaynağının neler olduğunu tam olarak ifade edemesek de şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Türkiye'de öğretmen sorunu yok, eğitim sorunu vardır.

Sempozyumun değerlendirme konuşması Öncü Okul Yöneticileri Derneği Başkanı ve sempozyum bilim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ tarafından yapıldı. Sayın Karataş "Ayağa kalkalım ve her birimiz bir STK olalım. Bu ülkeye en büyük faydayı sağlayacak yegane kitle sizsiniz" diyerek öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının ülkemizin eğitim sorunları hususunda inisiyatif almaları gerektiğini ifade etti.

Programın sonunda ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi TÜRKMEN kapanış konuşmasını yaptı. Üsküdar'ın STK'lar konusunda ülkemizin ve İstanbul'un gözde ilçesi olduğunu, hassaten eğitimle ilgilenen STK'lara her türlü katkıya açık olduklarını ifade etti. Kendisine programa yaptığı katkı dolayısıyla teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Üsküdar Belediyesinin ikram ettiği öğle yemeğinin ardından Valide Sultan Gemisi ile boğaz gezisi gerçekleştirildi.  Gemide katılımcılarla plaket ve sertifika töreni yapılarak sempozyum sona erdi.

Sayfa Görüntülenmesi : 5346
2017-12-02

Yorumlar

 Müesser  2017-12-11 06:11:38
 Her zamanki gibi harika bir sempozyumdu.İlk semğozyumdan beri katılıyorum.Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.Tebrikler...
 
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Kudüs - 29 Ocak - 3 Şubat 2025
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Seferi - 30 Ocak - 1 Şubat 2025
Öncü Konuşmalar: Tarih, Eğitim, Din, Bilim ve Gelecek Tasavvuru Üzerine Sohbetler
Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024 - 2025
Anadolu Türklüğünün Kadim Coğrafyası Danişment İli Seyahati - 26 - 29 Ekim 2024
Eğitim Akademisi 2024 - 2025 Güz Dönemi Çağrısı
Gariplerin İzinde Endülüs Turu - 27-31 Ağustos 2024
Ürdün Turu - 22 - 27 Temmuz 2024
Mısır Turu - 19 - 24 Temmuz
Gönül Coğrafyamız Balkan
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .