Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi II

GARİPLERİN İZİNDE

ENDÜLÜS II

Malaga / Madrid / Ronda / Toledo /Cordoba / Sevilla / Granada

26 - 30 Ocak 2018

4 Gece - 5 Gün - 795 €

"İslam garip olarak başladı ve tekrar başladığı gibi garip haline dönecektir. Gariplere müjdeler olsun.!"

(Müslim, İmân 232; Tirmizî, İmân 13)

Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği öğretmenlerin meslekî ve kişisel gelişimlerinin yanında sosyal gelişimlerine katkı yapmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemektedir.

Yurtiçine ve yurtdışına düzenlemiş olduğumuz tematik geziler bu amaca hizmet eden, öğretmen ve öğretmen adaylarının sosyal gelişimini amaçlayan önemli etkinliklerimizdendir. 

Öğretmen ve öğretmen adaylarını belirlediğimiz temalar çerçevesinde yurtdışına götüren bu gezilerimiz bildiğiniz turistik veya kültürel gezilerden değildir. Bizimle gezen eğitimciler gittikleri yerlerde sadece tarihi eserlere ve doğal güzelliklere dokunmayı değil doğrudan ordaki insanlara temas etmeyi amaçlamaktadır.

Gittiğimiz her yer gönül coğrafyamızın, tarihi mirasımızın, kültürel ilişkilerimizin bir parçasıdır. Endülüs İslam'ın ilk asrından itibaren gönlümüzün bir parçasıdır. Bu geziyle oraya bin yüzlü yıllarda giden Abdulkadir El-Murabıt'ın gözüyle bakmaya çalışacağız. Yanımıza bir kufi yazının peşinde hidayeti arayan Ian DALLAS'ın kitabını alacağız. O gariplerin izini sürerek Abdulkadir Es-Sufi adını aldı. Bizler de bu geziyle kendi öz kimliğimizi bulmaya çalışacağız.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KATILIM ŞARTLARI:

  • Bu gezi öğretmenler, öğretmen adayları ve yakınlarına yöneliktir.
  • Gezi ücretinden Üyelerimize ve Eğitim Akademisi öğrencilerimize 30 € indirim yapılacaktır.
  • Aşağıda bulunan gezi ve vize ile ilgili notları mutlaka okuyunuz.
  • Vize alacakların bilgileri partnerimiz Hünkar Turizm'e tarafımızdan ulaştırılacak olup derneğimizin vize ile ilgili başkaca bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

ÖDEME BİLGİLER

  • 29 Aralık tarihine kadar gezi ücretinin üçte birini (275 €)* ve geriye kalan ücreti 15 Ocak tarihine kadar Euro olarak veya güncel kur üzerinden hesaplayarak derneğe ulaştırmalıdır.
  • Ücreti derneğe gelerek elden verebilir ya da Öncü Danışmanlık şirketinin hesabına yatırabilirsiniz.

Ödenen bu ücret geri iade edilmeyecektir.

 

Banka Hesap Sahibi Şube Kodu Hesap No IBAN
Kuveyttürk (EURO) Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti. Ümraniye (49) 93626259-101 TR190020500009362625900101
Kuveyttürk (TL) Öncü Eğitimciler Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti. Ümraniye (49) 93626259 - 2 TR730020500009362625900002

1.GÜN:İSTANBUL-MALAGA-RONDA-SEVİLLA
Atatürk Dış Terminalinde THY kontuarında sabah saat 07.30’da buluşma. Türk Havayollarının tarifeli uçağı ile saat 09.25’de Malaga’ya uçuş (4 saat 30 dakikalık uçuş) 12.45’de varış. Malaga’ya varış ve panoramik şehir turu. Malaga şehir turumuza ilk olarak Eski şehri, Malaga katedrali ve çevresi, Calle Marques de Larios caddesi Botanik bahçeleri, Eski Malaga sokakları geziyor ve ardından Ronda'ya devam ediyoruz. Kayaların üzerine kurulmuş Ronda Malaga’ya bağlı olan Arapların İspanyollar’a bıraktığı en son kalelerden. Bu eski şehir büyük bir kayalığın tepesine kurulmuş. Muhteşem manzaralar eşliğinde fotoğraf çekme şansını yakalayacaksınız. Ronda hem etkiliyor, hem de büyülüyor .Ronda gezimiz sonrası Sevilla’ya doğru hareket ediyoruz. Varışın ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Git Vereda Real 4* vb. - Sevilla

2.GÜN: SEVİLLA-CORDOBA  
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra otelimizden ayrılma. Sevilla Şehir turumuzda Plaza de Espanya, Maria Luisa Parkı, Sevilla Ulu Cami iken kiliseye çevrilerek yüzyıllar boyu süren ilavelerle bugün İspanya'nın en büyük katedrali haline gelen, avlu müştemilatı ise hala ayakta olan Sevilla Katedrali'ni ve caminin minaresi iken çan kulesi yapılan Giralda minaresi göreceğimiz yerler arasında. Şehir turumuzu tamamladıktan sonra eski Endülüs başkenti olan Cordoba'ya doğru hareket ediyoruz. Cordoba'ya varışın ardından  Roma köprüsü, Vadi Elkebir (Guadalkavir) ırmağının görülmesi ve Roma kapısından Cordoba eski şehre giriş. Emevilerden geriye kalan 850 sütunlu İslam Mimarisinin ana eserlerinden biri olan ancak Endülüs'ün düşmesinden sonra bir bölümü katedrale çevrilen ama hala ihtişamını koruyan Kurtuba Ulu Camii,  Musevi mahallesi ve Endülüs Mimarisi ile inşa edilen Cordoba Sinegogu Eski Cordoba sokaklarında meşhur Endülüslü amirlere ait heykeller, Şehir surlarından günümüze ulaşan kısımları gördükten sonra Vadi Elkebir ırmağı kenarında bulunan eski kütüphaneler sonrası Granada’ya hareket. Otele varış  ve konaklama otelimizde. Eurostars Las Adelfas vb - Cordoba

3.GÜN: GRANADA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra otelimizden hareket. El Hambra Saray içinde bulunan Cennet Bahçeleri gezisi, eski Granada sokakları Fas çarşıları Endülüs’den geriye kalan Kervansaray, Katedral, Tarihi dokusunu günümüze kadar korumuş El Beyzin mahallesi, göreceğimiz yerler arasında. Öğleden sonra alış veriş için serbest zamanımız olacak. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Nazareis Palace Hotel 4* vb.

4.GÜN: GRANADA-TOLEDO-MADRİD
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra otelimizden erken saatte ayrılma ve Toledo’ya hareket.  Keyifli yolculuğumuzun ardından Toledo Şehrine varış. Unesco tarafından korunmaya alınmış dünyanın en güzel Tarihi Ortaçağ Kentlerinden Toledo’da görülecek yerler arasında Eski Camii kalıntılarının üzerine kurulmuş olan Toledo Katedrali, tarihi Toledo sokakları ve Toledo ile özdeşleşmiş Ünlü ressam El Greco’nun birçok eseri bulunmaktadır. Tur sonunda Madrid’e hareket. Varımışıza müteakip Madrid şehir turu yapıyoruz. Görülecek yerler arasında sırasıyla; Gran Via caddesi, Plaza de İspanya, Don Kişot Anıtı, Pramitler, Real Kraliyetsarayı (dışardan), Madrid Ulu cami kalıntıları, Plaza Mayor meydanının görülmesi Otelimize yerleşme akşam yemeği ve konaklama. Novotel Puerta Madrid vb.

5.GÜN: MADRİD-İSTANBUL
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında odalarımızı boşaltarak Havalimanı’na hareket. Saat 12.10’da Türk Havayolları tarifeli seferiyle İstanbul’a hareket. Akşam saat 18.35 Sularında İstanbul’a varış. Keyifli turumuzun sonu. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİBAŞI: 795 € 

 3 - 11 YAŞ ÇOCUK: 745 € / 0 - 2 YAŞ BEBEK:115 €

HİZMET DETAYLARI

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

  • THY ile İstanbul>Malaga/Madrid>İstanbul Gidiş Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti Ücreti

  • Programda belirtilen gezi ve ziyaretler

  • Havalimanı karşılama ve gidiş & dönüş transferleri

  • 4* otellerde 4 Gece konaklama

  • Sabah kahvaltıları

  • Akşam yemekleri

  • Tur boyunca kullanılacak lüks otobüs ve profesyonel şoförlük hizmeti

  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti

  • Havalimanı ve Güvenlik vergileri

  • Yerel rehber hizmeti

  • Granada El Hamra Sarayı - Cordoba Ulu Camii-Sevilla Al Cazar Sarayı Girişi Ücretleri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

  • Şahsi harcamalar ve Otel Ekstraları

  • Öğle yemekleri

  • Yurtdışı çıkış harcı (15 TL)

  • Vize ücreti 130 € (Yeşil pasaporta vize istenmemektedir.)

  • Ücrete dahil olarak belirtilmeyen tüm harcamalar

  • Diğer müze ve eğlence yerleri giriş ücretleri 

 


Mutlaka Okuyunuz

Gezimizle İlgili Önemli Notlar;

Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.

Derneğimiz programda değişiklik yapma ve hava durumuna ve/veya mücbir sebebe bağlı olarak gezi noktalarında bulunan bazı yerleri iptal etme hakkına sahiptir. Gezimize katılan tüm misafirlerimiz bunu kabul etmiş sayılır.

Gezimiz, minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi gezi hareket tarihinden 5 gün öncesidir ve derneğimiz tarafından iletilecektir. 

Derneğimiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Derneğimiz, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziye katılmıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

Gezi programında ki oteller tahmini otel listesidir. Bölge müsaitliğine göre aynı standartlarda başka otellerde kalınabilir. 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir. Otellerde sunulan kontinental kahvaltı tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır. Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.

Pegasus ve Türk Hava Yolları uçuşlarında her kişinin 1 bagaj ve 20 kilo hakkı vardır. 20 kiloyu geçen bagajlar için ücret farkı ödenmesi gerekmektedir. Airarabia Havayollarında sadece 10 kilo el bagajı hakkınız bulunmaktadır. (Harici bagaj için ekstra ücret talep edilmektedir.) Eşli - çocuklu dahi olsa 20 kilo sınırı aşılamamakta ve fark ödenmesi gerekmektedir. Bu sebeple her kişi için 1 bagaj tavsiye edilir. El bagajları maksimum 7 kilo olmalıdır.

Vize ile ilgili önemli notlar;

T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile Hünkar Turizm Seyahat Acentasından veya www.hunkarvize.com’dan temin edebileceğiniz “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan derneğimiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

Pasaportlara vize uygulanması için karşılıklı 2 boş sayfa zorunludur. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
İptal edilmiş pasaportlardaki geçerli Schengen vizeleri ile seyahat edilememektedir.

Geziye Başlarken;

Değerli Misafirlerimiz, sizleri Program süresince faydalı olacağına inandığımız konularda bilgilendirmek istiyoruz.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI: Havalimanında katılımcılar tarafından maliye bakanlığı veznesinden 15 TL karşılığında alınacaktır.

BİLETLER: Biletleriniz Elektronik Bilet olup Kontuardaki havayolu görevlisine isminizi verdiğiniz takdirde tarafınıza uçuş kartınız verilecektir. Dış hat ise Uçuş saatinden en az 3 saat önce iç hat ise 2 saat önce havalimanında olmanız gerekmektedir.

PASAPORT VE DIGER EVRAKLARINIZ: Pasaportunu alamamış Katılımcılarımıza Pasaportları Havaalanında Görevlilerimiz tarafından takdim edilecektir. Pasaportunu firmamıza göndermeyen katılımcılar kimlikleri ile birlikte pasaportları yanında getirmek ve pasaport süresini kontrol etmekle yükümlüdür.

PARA BİRİMİ: Yolculuk öncesine yanınıza EURO almanız önerilir. 5-10-20€ gibi ufak paralar bulundurmanızı tavsiye ederiz.

İNTERNET:İnternet paketi ve konuşma paketi alacak misafirlerimizin bu işlemlerini yurtdışına çıkmadan en geç havalimanında yapmasını tavsiye ederiz.

KIYAFET: Yürüyüşe uygun bir ayakkabı ve akşamların serin veya yağmurlu olma durumuna binaen bir yağmurluk bulundurunuz.  Tur esnasında kullanmak üzere seccade ve terlik almanız önemle rica ederiz.

SAĞLIK: İspanya’da Türkiye’de bulunan her ilacı veya muadilini bulamayabilirsiniz. Bu nedenle varsa kullandığınız ilaçları reçeteniz ile birlikte yanınıza aldığınızdan emin olunuz. Ayrıca http://www.seyahatsagligi.gov.tr/ adresini incelemenizi tavsiye ederiz.

ELEKTRİK: İspanya’da elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır. Yinede Voltajı kontrol ediniz.

YEME-İÇME: Seyahatiniz süresince Turumuz boyunca sizlere et ikram edilmeyecektir. Yemek menülerimiz ağırlıklı olarak balık ve sebzeden oluşmaktadır.

YOLCULUK SÜRESİNCE: Yolculuğunuzun en az zaman kaybı ile tamamlanabilmesi için grup liderinizin hareket saatleri konusundaki taleplerine özen göstermenizi rica ederiz. Her seyahatte olduğu gibi, kıymetli eşya ve paralarınızın otel kasalarında muhafaza edilmesini öneririz. Kişisel eşyalarınızda hasar, kayıp vs. türü oluşabilecek tüm üzücü olaylarda, grup liderinizin en kısa sürede haberdar edilmesini rica ederiz. Tüm uçuşlarda sigara içilmez. Her uçuştan sonra valiz etiketlerinizi kontrol ediniz. Şehirlerde telefon kartı ile telefon edebileceğiniz ankesörler mevcuttur. Konaklama yaptığımız otellere giriş esnasında otelin kartvizitini almanız tavsiye ederiz. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

BİLGİ ve İLETİŞİM

Öncü Eğitimciler                 oncuegitimciler@gmail.com            0216 640 10 55

Prgram Koordinatörü:

İbrahim Resul SEZER        resulsezer@gmail.com                      0537 423 54 37

Gezimiz HÜNKAR TURİZM güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

Sayfa Görüntülenmesi : 4873
2017-10-28
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .