Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Velisi Olmayan Öğretmenler - Merve EKİNCİ

Velisi Olmayan Öğretmenler

2016 yılında önceki yıllardan farklı olarak saat uygulamasında Bakanlar Kurulu tarafından yeni bir karar alınmıştı. Resmi Gazete ’de yayımlanan kararın bir kısmı şöyle: Gün ışığından daha fazla yararlanmak için tüm ülkede 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00 itibari ile bir saat ileri alınarak başlatılan yaz saati uygulamasının bütün bir yıl boyunca uygulanması kararlaştırılmıştır. Böylece gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “ 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması “ şeklindeki ifade yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu karara göre ülkemizde artık ikili saat uygulaması yürürlükten kalkmış ve görünürde artık tek bir saat sistemi uygulamasına geçilmişti. Elbette ki bu kararın olumlu ve olumsuz bir takım sonuçları tartışılmıştı. Avrupa Birliği Ülkeleri ve özellikle ABD ile aramızdaki saat farkının arttığı vurgulanmış ve dikkatler bu konu üzerinde bir süreliğine de olsa toplanmış, saat farkı tartışmaları bu şekilde yoğun ülke gündemimize girmeyi başarmıştı.

Fakat gözlemlendiği kadarıyla saat uygulamasının eğitim açısından doğurguları bu tartışmalar içerisinde yer almamış hatta gündeme girmeyi bile başaramamıştı. 2016 yılında ikili öğretim yapılan okullarda dersler saat 07.00’de başlamış fakat güneş saat 07.35 ‘ de doğduğundan birçok öğretmen ve öğrenci yıllar boyu sürdürdükleri –günaydın- şeklindeki selamlaşmayı gerçekleştirdiklerinde günün aydın olmadığı hatta uzun süre aydın olmayacağı gerçeğini uzun süre içselleştirememişti. Öyle ki hala sabah karanlıkta birbirlerine günaydın diyorlardı. İşin alışkanlıklarımızla ilgili mizansen sayabileceğimiz kısmı bir yana, geçtiğimiz yıl birçok öğrenci evi okula yakın dahi olsa, okula karanlıkta tek başına gelmekte zorlanmıştı. Okula karanlıkta gelmekte zorlanan sadece öğrenciler değildi elbette. Bu durumda öğretmenler de -özellikle öğretmen hanımlar- zorluklarla karşılaşmıştı.

Şöyle ki 25 yaşında genç bir öğretmen okula gelirken karanlıkta sokakta tek başına yürümekten endişe duyduğu için okulun bir üst sokak yukarısına kadar her gün annesi koluna girip, kızının korkmaması ve başına bir şey gelmemesi için Onu okula bırakmaktaydı. Öğretmen ve öğrenciler evi okula ne kadar yakın olursa olsun sabah erken saatler de karşılarına çıkan köpeklerin aşı kartı olup olmadığını telaşla düşünemiyor aksine evleri okula ne kadar yakın olursa olsun, okula anne-babaları olmadan emniyetli bir şekilde gelemeyeceklerini düşünüyorlardı.

Bu yıl İstanbul Valiliğinin aldığı karara göre ikili öğretim sisteminin uygulandığı okullarda ilk ders 08.00’dan önce başlayamayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre Kasım ayı itibari ile güneşin batış saati 17.50’leri bulacaktır. Fakat bu defa da sorun şu ki derse öğlen başlayan öğrenciler okuldan ancak saat 18.30/ 19.00 arasında çıkabilmektedir. Sabah derse karanlıkta gitmek zorunda kalan öğrencilerin mağduriyeti giderilebilmiş fakat bu defa da akşam eve geç saatte gidecek öğrenciler mağdur olacaktır. Akşam saatlerin de havanın daha da kararması ile belki de Onu okuldan alacak bir ebeveyni olmayan öğretmen ve öğrencilerin ne yapacağı merak konusu.

Merve EKİNCİ

Diğer Yazılar ve Beyaz Tebeşir Sayfası İçin Tıklayınız

Sayfa Görüntülenmesi : 5693
2017-10-04
#BeyazTebeşir Yazı Değerlendirme Formu
Okuduğunuz #BeyazTebeşir yazısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Oldukça Yetersiz Çok Başarılı

Yazının başlığı ile içeriği uyumlu mudur?
Öncü Eğitimciler'i #BeyazTebeşir yazısını okumadan tanıyor muydunuz?
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .