YETİŞKİN AHŞAP MODEL YAPIM KURSU
Giriş Seviyesi
Kurs Takvimi
§ 7-8 Ocak 2017 Cumartesi- Pazar
§ 10.00 – 17.00
§ 10 katılımcı ile sınırlıdır.
§ Başvuruda kayıt sırası esas alınacaktır.
§ Atölye ücreti 250 TL’dir. (Atölye süresince kullanılacak aletler, araç gereç, ahşap, boya, güvenlik malzemeleri vb sarf malzemeleri dahildir.)
§ Tanıtım amacıyla ilk atölye ücreti 50 tl’dir.
Kurs İçeriği
1. Ahşap model tasarım ve üretim ilkeleri,
2. Ahşap malzemenin, yapıştırıcı ve boyaların tanınması,
3. Kullanılan alet ve makinelerin tanınması,
4. Ahşap malzemenin kesimi ve zımparası,
5. Hazırlanan parçaların birleştirilmesi,
6. Ürünün yüzey işlemlerinin (ahşap koruyucu, boya ve süsü) tamamlanması, kullanıma veya sergilenmeye hazır hale getirilmesi.
KATILIMCI KİTLE
İlgi duyan yetişkinler.
Eğitim sonunda katılımcılara Ahşap Model Yapım Kursu Katılım Belgesi verilecektir.
Kursun Yapılacağı Mekan
Mekanik Ahşap Atölyesi: Ünalan Mah. Ünalan Caddesi Boğaziçi Sitesi 2. Blok No:2 (Üsküdar Çocuk Üniversitesi Yanı) Üsküdar / İSTANBUL
E-posta: oncuyoneticiler@gmail.com
Telefon ve Fax: 0 216 640 10 55
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Amaç
Yetişkin bireylerde sergilenebilir veya kullanılabilir ahşap model tasarımı yeteneğini geliştirerek tasarladıkları modelleri üretebilme ve süsleme becerisi kazanmalarını sağlamak.
Eğitim Aşamaları
Eğitim programı giriş, orta ve ileri seviye olmak üzere üç aşamalı olarak tasarlanmıştır. İlan edilen atölye Giriş Seviyesi aşamasını kapsamaktadır.
1.Aşama – Giriş Seviyesi:
Bu aşamada kursiyerler tasarım ve üretim ilkelerini; kullanılan malzemelerin, aletlerin ve makinelerin özelliklerini öğrenirler. Ardından kendilerini sunulan şablonları veya kendi tasarladıkları şekilleri esas alarak ahşap plaka üzerine çeşitli hayvan figürleri, motorlu araç şekilleri vb. çizerek bu figürleri uygun makineleri ve aletleri kullanarak keserler, yine ahşap plakadan tekerlerleri keserek silindir kavelalar ile bu tekerlekleri hayvan gövdesine birleştirirler ve bir oyuncak üretmiş olurlar. Son aşamada bu oyuncağı boyarlar.
2. Aşama – Orta Seviye:
Bu aşamada kursiyerler temel mekanizma bilgilerini öğrenirler ve teknoloji tarihine mal olmuş bir takım makinelerin çalışır modellerini üretirler. Ele aldıkları makinelerin ahşap malzemeye uygulanması, parçaların hazırlanması ve birleştirilmesi aşamalarını gerçekleştirirler.
3. Aşama – İleri Seviye:
Bu aşamada kursiyerlerimizden ileri düzeyde karmaşık modeller üretmeleri beklenir.
|