EĞİTİCİ OYUNLAR ATÖLYESİ
EĞİTİCİ DRAMA TEKNİKLERİ ATÖLYESİ
Atölye Lideri : Erdem ÇAKI
SAMSUN / HAVZA
22 Kasım 2014 Cumartesi
I.BÖLÜM (EĞİTİCİ OYUNLAR) : 10.30 – 13.00
Ara : 13.00 – 13.30
II.BÖLÜM (EĞİTİCİ DRAMA TEKNİKLERİ) : 13.30 – 16.00
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
YER : Havza Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu
*HAVZA İMAM HATİP ORTAOKULU ve Öncü Eğitimciler İşbirliği ile gerçekleştirilmektedir.
ATÖLYE SÜRECİ AÇIKLAMASI:
Eğitici Oyunlar Atölyesi (10.30-13.30)
"Kart oyunları, kelime oyunları, drama oyunları, top oyunları" başlıklarında 20 farklı oyun oynanarak yapılacak ilk bölümdeki seminerin devamında dersin ve konunun hangi aşamasında, kaç kişilik sınıflarda, hangi malzemelerle oynanacağını, nasıl geliştirileceğinin de bilgisi paylaşılacaktır.
Bu şekilde "oyunla eğitim" tekniği yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
Eğitici Drama Teknikleri Atölyesi (14.00-16.30)
Temel drama tekniklerinin örneklerle açıklanarak paylaşılacağı ilk bölümü drama ve oyun alanlarında çalışmalar yapan Uzman Eğitimci Erdem ÇAKI gerçekleştirecek. Dersin ve konunun hangi aşamasında, kaç kişilik sınıflarda, hangi yaş grubunda hangi tekniğin daha uygun olarak kullanılabileceği tartışılacaktır. II. Bölümde ise öğretmenlerimiz bazı teknikleri kendi derslerine uyarlayarak yeni adapte ürünler geliştirmeyi deneyeceklerdir. Çalışmaların grup sunumları ile program sona erecektir.
Bu şekilde "eğitimde drama tekniği" uygulamasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Erdem ÇAKI,
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Sabiha Hamdi Türkay İlkokulu – İstanbul, Çekmeköy AR-GE
1981 Balıkesir doğumludur. 2003 Konya Selçuk Üniversitesi DKAB Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul 'da bir ilköğretim okulunda görevine başladı. 2004 yılındaki evliliğinden sonra 2005 yılında başladığı Din Eğitimi alanındaki yüksek lisans eğitimini 2009 yılında tamamladı. Yüksek lisans tezi olarak "Din Eğitiminde Drama Uygulamaları" başlıklı uygulama ağırlıklı bir çalışma yaptı. Akademik olarak araştırdığı drama eğitiminin yetersiz olduğunu farkedip 2011 yılında uzman bir kurumda sertifika eğitimleri almaya başladı. 6 aşamalık eğitimin 5. aşamasını başarıyla tamamladı. Bu eğitimleri alırken drama tekniğinin din eğitimi alanına nasıl aktarılabileceğine dair seminer ve atölye çalışmalarına başladı. Halen değişik STK ve Eğitim kurumlarında "eğitici oyunlar ve drama tekniğinin derslerde kullanımı, İstasyon tekniği uygulamaları " konulu çalışmalarını geliştirerek sürdürmektedir.
2008 yılında "DKAB Öğretmenleri Platformu" koordinatörlük görevini 2013 yılı yazında devrederek "Öncü Eğitimciler Uluslararası Öğretmen ve Eğitim Öncüleri Derneği" kurucuları arasında yer aldı. 2009-2013 yıllarında YECDER (Yunus Emre Camii Derneği) yönetim kurulu üyeliği yanında, cami bünyesinde Din Görevlileri 'ne yönelik seminer, atölye, eğitimcilerin eğitimi, Yaz Kuran Kursu vb. çalışmalarında bulunmuştur.
Okul ve dersler kapsamında yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarından dolayı İstanbul Çekmeköy İlçe Milli Eğitim AR-GE Birimi sorumlusu olarak görevlendirildi. Halen Eğitimde İyi Örnekler, Yazarlar Okullarda, Değerler Eğitimi vb. projelerin yürütücüsü olarak AR-GE görevine devam etmektedir.
Yurtiçi ve Yurtdışında Eğitim vermeye devam etmektedir. Kamu ve özel sektörde eğitim alanında çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Öncü Eğitimciler Derneği Kurucuları arasında olup halen Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
|