İnternet Sitemi Açıyorum
28 Eylül 2014 Pazar
270 dk
I.BÖLÜM : 13.30 – 14.30
II.BÖLÜM : 14.45 – 16.30
III.BÖLÜM : 16.45 – 18.30
EĞİTİMCİ: İsmail TONBULOĞLU
KATILIMCI BRANŞ: *Alana ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.
AMAÇ : Oluşturulacak olan kişisel internet sitesi öğretmenlerin mesleki bilgi, birikim, ders etkinlikleri paylaşımını ve öğrenci iletişimini güçlendirmeyi amaçlanmaktadır.
EĞİTİM SÜRECİ AÇIKLAMASI:
* I. Bölümde wordpress kurulum işlemleri anlatılacak ve uygulanacaktır. Katılımcılarla uygulamalı olarak kurulum işlemi gerçekleştirilecektir.
* II. Bölümde kurulan wordpress içerisinde;
Yazı ekleme ve düzenleme,
Sayfa ekleme ve düzenleme,
Resim, dosya, video , bağlantı, ekleme ve düzenleme işlemleri,
Eklenti kurma ve düzenleme,
Tema yükleme ve düzenleme uygulamaları yapılacaktır.
*III. Bölümde oluşturulan internet sitelerinin eğitsel amaçlı nasıl kullanılabileceğine yönelik paylaşımlar üzerinde durulacak, uygulama örnekleri paylaşılacaktır.
GENEL AÇIKLAMA : Eğitim internet ortamında sanal bir arşiv oluşturmakla birlikte, alanındaki öğretmenlerle etkileşimini sağlamayı amaçlamaktadır. Öğretmenler oluşturdukları internet sitesi üzerinden öğrencilerle etkileşimler gerçekleştirebilecek, etkinlikler düzenleyebilecek, ders dışından eğitsel-güncel iletişim kurarak öğrenci – öğretmen iletişimine katkı sağlayacaktır.
İçerikte Neler Var?
-
www.adsoyad. com (veya tercih edilen başka bir isim) sayfasının açılması
-
Kişiye özel alt sayfa örneklerinin oluşturulması ve içerik düzenleme örnekleri
-
Görsel, video, bağlantı ve animasyon, gibi özelliklerin sayfa içerisinde düzenlenmesi
-
Kurulan site üzerine eklentileri yüklenmesi (Ör: Sayaç, Anket, v.b.)
-
Görsel tema yüklenmesi ve düzenlenmesi
-
Eğitimsel anlamda derslere dönük ne tür etkinlikler yapılabileceği üzerine paylaşımlar
Katılımcılara ne katkısı olacaktır?
Temel düzeyde bilgisayar becerisine sahip olan katılımcılar eğitim sonunda kendine ait bir internet sayfasının oluşturulmasını, temel seviyede içerik oluşturma becerisini kazanması amaçlanmaktadır. Katılımcıların eğitime dönük yazılarını, etkinliklerini, öğrenci aktivitelerini, mesleki gelişim etkinliklerini sanal bir ortamda bireysel olarak oluşturmasına, geliştirmesine ve yaygınlaştırmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
Not: Katılımcıların istek ve katılımları doğrultusunda çalışma kapsamında “Öğrenen Öğretmen Teknoloji Kulübü” oluşturulacak yıl boyunca periyodik buluşmalarla oluşturulan internet sitelerinin geliştirilmesine eğitime katılmış olanlara ücretsiz katkı sağlanacaktır.(Bu buluşmalar cumartesi günleri olmakla birlikte, buluşmalarda eğitime katılanlara özel olup ücretsiz olarak internet sitelerinin geliştirilmesine destek verilecektir.)
KATILIMCILARDAN İSTEKLERİMİZ, Dizüstü kişisel bilgisayar, İmkanlar kapsamında ise kişisel internet bağlantısı (Cep Tel, Wi-Fi), Site içeriğine dönük kişisel birkaç resim, Oluşturmak istedikleri alt sayfalar için içerik
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
0 216 640 10 55
program afişi
İsmail TONBULOĞLU - Araştırma Görevlisi - Yıldız Teknik Üniversitesi
1986 Karabük doğumludur. İlk ve orta öğretimini Karabük'te tamamladı. Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitimi Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalında öğretim yazılımlarının kullanışlılığı üzerine tezli yüksek lisansını tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Eğitimi Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. 2006 yılından itibaren eğitim sitelerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde iki yıl Bilişim Teknolojileri öğretmenliği yapmış, halen Yıldız Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına devam etmekte ve Öncü Eğitimciler’in başkan yardımcılığını yürütmektedir. Çalışma alanları olarak öğretim yazılımları, eğitim odaklı web siteleri, internet tabanlı eğitim ve öğretim uygulamaları, kullanışlılık, sosyal medya, mobil eğitim uygulamaları ve eğitim-tekonoji entegrasyonu üzerine yoğunlaşmaktadır. İlgi alanlarına yönelik uluslarası ve ulusal birçok makale ve bildirileri bulunmaktadır.
|