Kitap adı: SIRLI DÜNYASINDA KALBİMİZ
Yazar: ZAFER ZENGİN
Yayınevi: ALTINBURÇ YAYINLARI
Baskı yılı: 2010 - 2011
Sayfa sayısı: 96
ISBN: 978-975-9093-24-2
Kitap Tanıtımı:
Henüz 13 günlük embriyo iken kalp meydana gelmeye başlar. Ardından binlerce hücre, bir merkezden emir almışçasına vücudu baştan sona dolaşacak kan damarlarının yapımına vesile olur. Yaratılışının 22. gününde embriyonun dolaşım sistemi işlemeye hazırdır ve ilk kalp atışlarıyla, yeni bir hayat belirtisi gözlenir. Dakikada 70, günde 100 bin, yılda 30 milyon ve 70 yıllık bir ömürde yaklaşık 3 milyar defa kasılıp gevşeyecek olan kalbin, çok ince hesaplarla gerçekleştirildiği her aşamasından belli olan bu yaratılışını, ibretle ve hayretle okuyacaksınız. Kalbinizin sizin için ne anlam ifade ettiğini, 10 dakika durmasının size nelere mal olacağını, sağlıklı tutmak için ne yapmanız gerektiğini, kalbinizdeki mükemmel tasarımların neler olduğunu, mucizevî çalışmasını, embriyolojik gelişiminin nasıl olduğunu ve aklınıza gelen bütün sorulara cevap bulabileceğiniz bir kitap arıyorsanız işte "Sırlı Dünyasında Kalbimiz". Kalbinize sağlık...
Yazar Özgeçmiş:
Tarih 30 Ağustos. Yer Artvin’in şirin bir ilçesi olan Şavşat. Sıcak bir Ağustos günü ve günlerden Pazar. Türkiye’de aynı zamanda 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları yapılıyor. Tabii 30 Ağustos Zafer bayramında doğulursa çocuğa ne ad verirler…! Ya Zafer ya da bayram... Astsubay olan babam da "adı Zafer olsun" diyor…
3 Yaşına kadar babamın mecburi görev yeri olan Artvin – Şavşatta kaldıktan sonra, bu sefer babamın İstanbul Üsküdar Topbaşı Cevaevine Astsubay olarak tayini çıkıyor. 3 yaşından 6 yaşına kadar Üsküdar’da Valide-i Atik Camisinin hemen yanında sokaktaki bir evde kaldıktan sonra, yine İstanbul Kartal’a bağlı Soğanlık semtindeki, anne ve babamın halen de kullanmağa devam ettikleri evimize taşındık. İlk Okul, Orta Okul ve Lise’yi yine İstanbul’da okudum. Üniversite için ise Samsun’u tercih ettim. (Veya o beni tercih etti…!) Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen – Fakültesi Biyoloji bölümüne 1989 yılnda girdim. 4 Yıllık üniversite eğitimimi 1993 yılı haziran ayında bitirdim. 4. Sınıfta iken Samsun’daki özel bir dershane olan Sakarya Dershanesi’nde hafta sonları, staj mahiyetinde derslere girmeye, kendimi yetiştirmeye başladım. Aslında ben Biyoloji bölümü mezunu olduğum için Biyolog’tum. Okulun bitimine yakın Samsun Devlet Hastanesi’nde Biyolog olarak bir ay staj yaptım. Üniversitede okurken, öğretmenlik için gerekli Pedagojik Formasyon derslerini de aldığımdan aynı zamanda Öğretmenlik Diploması da almıştım. Bu nedenle tercihimi öğretmenlikten yana yaptım.
Mezun olduktan sonra 2 yıl Samsun Sakarya Dershanesinde Biyoloji Öğretmeni olarak çalıştım (1993-1995). Ardından Bursa Nilüfer Koleji’ne geçtim ve burada okulculuğa başladım. Aynı zamanda Nilüfer Koleji benim Bilim Olimpiyatlarına öğrenci hazırlama kariyerimin de başlangıç yeri oldu. Ulusal ve Uluslar arası Biyoloji Olimpiyatlarına öğrenci hazırlamaya ilk defa Bursa Nilüfer Koleji’nde başladım. 1. aşamayı geçen, 2. Aşamada madalya alan öğrencilerim oldu. Ardından 4 kişilik biyoloji milli takımına 2 öğrencim girdi. Bursa Nilüfer Koleji’nde de 2 yıl çalıştıktan sonra (1995-1997) vatani görevimi yapmak üzere askere, kısa dönem er olarak acemi birliği için Kütahya Hava Er Eğitim Tugay’ına, usta birliği için ise Şarkışla Hava Radar Mevzi Komutanlığına gittim. Ardından İstanbul Kaynak Holding’te (Sürat) kısa bir dönem Orta Öğretim kitaplarının Fen Bilgisi Biyoloji bölümlerini yazdım. Aynı zamanda benim, kitap yazma merakımı da giderebileceğim bir alan doğmuştu. İlk Öğretim, Lise ders kitapları, Kültür kitapları, Gonca dergisi gibi dergilere ve Genbilim gibi sitelere yazı hazırlamaya başladım. Yayınlanmış 12 tane ders kitabı (YGS - LYS ve Fen Bilgisi alanında), 1 tane kültür (Bilim Serisi - Sırlı Dünyasında Kalbimiz) ve bir tane de yeni çıkacak kültür (Bilim Serisi - Kanımızla Akan Hayat) kitabım bulunmaktadır.
1998 yılı ağustos ayından itibaren ise Biyoloji Öğretmenliği, Biyoloji Zümre Başkanlığı ve Biyoloji Olimpiyat Koordinatörlüğü görevine başladım. (1998-2006) 2006 yılına geldiğimde ise ufukta yeni bir kapı açılmıştı. Bu sefer İzmir Yamanlar Koleji’ne Biyoloji Öğretmeni ve Biyoloji Olimpiyat Koordinatörü olarak gittim. (2006- Allah (c.c) bilir…..) Halen İzmir Yamanlar Eğitim Kurumları’nda Biyoloji öğretmenliği yapıyor ve Biyoloji Olimpiyatına öğrenci hazırlamaya devam ediyorum. Evliyim, biri kız biri delikanlı iki yavrumuz var.
Yazar İletişim: zaferzengin70@gmail.com / 0 505 455 79 59
|