Öncü Eğitimciler
Öğretmen Zümreleri
Eğitim Akademisi
Öğretmenler Odası
Öğretmenim Sempozyumu
Sitelerimiz
Tematik Öğretmen Gezileri
Çözüm Ortaklıkları
Yazar Öğretmenler
Haberler
İncir Çekirdeği
İletişim
Anadolu Faaliyetleri
Uluslararası
Basında Biz
Öncü Çocuk Akademisi
#BeyazTebeşir
Öncü Konuşmalar
Öğretmen Atölyeleri

Çocuk Eğitiminde Sevgi ve Disiplin

Kitap adı: Çocuk Eğitiminde Sevgi ve Disiplin

Yazar: Selami Yalçın

Yayınevi: İnkılab Yayınevi

 

Kitap Tanıtımı:

Çeyrek asırdır içinde bulunduğumuz coğrafyada eğitim öğretim faaliyeti yürütürken özellikle gençlerle sıcak ve samimi ilişkiler kurmaya ve onlara yakın olmaya çalıştım. Onları önce anlama sonra da onlara faydalı olma çabasında oldum. Pek çok gözlem ve tecrübe ile basit sorunlar karşısında çaresiz kaldıklarında hayatlarına dokunarak onlara rehberlik etmeye gayret ettim. 
Bir baba olarak çocuk büyüttüm ve çocuk büyüten binlerce anne ve babayla çocukları konuştum. Kendi çocuklarımla ilgili kaygılar taşıdım kaygı duyan ebeveynleri dinledim. Anne babalar ile ergenlik çağındaki gençler arasında oluşan uçurumlara şahit oldum. Hırpalanan çocukların girdaba kapılan gençler haline dönüştüğünü gördüm. Görmek istemediğim pek çok acı ve dramı ergenlerin gözyaşlarında gördüm. İnsanların iyi amaçlarla büyük kötülükler yaptıklarına şahit oldum.

İşte bu çalışmaya birkaç çocuk veya gencin dünyasını perişan olmaktan kurtarabilmek ya da hayatlarına dokunabilmek düşüncesiyle niyetlendim. Mutlu bireylerden ve mutlu ailelerden oluşan bir toplum haline gelmek ve birlikte cennete yolculuk yapmak amacıyla bu satırları yazmaya çalıştım. Toplumun bencil bireyci bir hayata yöneldiği aile bağlarının zayıfladığı aile içi ilişkilerin donuk bir yapıya büründüğü günümüzde sağlıklı mutlu başarılı dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen nesiller yetiştirmeye gayret eden okuyuculara mütevazı bir katkıda bulunmayı amaçladım.

 

Yazar Özgeçmiş:

1967 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğdu. İlkokul'dan sonra ortaokulu ve liseyi Karakoçan İmam- Hatip Lisesinde okudu ve 1987’de mezun oldu. Aynı yıl M.Ü. İlahiyat Fakültesini kazandı. 1992’de İlahiyat Fakültesini bitirdi. Fakülte'de okuduğu yıllarda iki yıl fahri imamlık yaptı. Aynı fakültede Tefsir dalında Yüksek Lisansa başladı. 1994 yılında "Kur'an-ı Kerim'in Taklîd Karşısındaki Tutumu" isimli teziyle yüksek lisansı tamamladı. 1992 yılında öğretmenliğe başladı. İstanbul, Diyarbakır ve Sinop’ta görev yaptı. Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Sivil Kurumlarda yöneticilik yaptı. Yazarın: 1. Aşkta Sonsuzluk • (Allah Hangi Kullarını Sever) 2. Cennete Yolculuk, 3. 80 Soruda Allah Hakkında Merak Ettiklerimiz isimli telif, 4. Halk Eğitiminde Cami Dersleri isimli tercüme kitabı, çeviri çalışmaları ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlandı. Yazar Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 

Yazar İletişim: yalcinselami23@gmail.com / 05052412323

Sayfa Görüntülenmesi : 4473
0000-00-00
 
 
 
 
   
 

Güncel Öncü Eğitimciler Etkinlikleri



Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 2024 Yazı
Tübitak -Teknofest Projeleri - 9 Mart 2024
Bahar Dönemi Okuma - Etkinlik Çalışmaları 2024
Safranbolu ve Kastamonu Gezisi - 27-28 Nisan 2024
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 22-27 Ocak 2024
Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Bahar Dönemi Çağrısı
2024 Yarıyıl Tatili Tematik Öğretmen Gezileri
Öncü Eğitimciler Kıbrıs Turu 22-24 Ocak 2024
Gariplerin İzinde Endülüs Gezisi - 24 - 28 Ocak 2024
Eğitici Oyunlar Atölyesi - 25 Kasım 2023
Eğitim Akademisi Okuma - Etkinlik Çalışmaları
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 25-28 Ocak 2023
Öncü Eğitimciler Kudüs Seferleri 12-14 Kasım 2023
İnsanlığın Önderi Öğretmenler İçin - Eğitim Akademisi 2023 - 2024 Çağrısı
 
 


ULUSLARARASI ÖNCÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ 2013 - Tel: 0 216 640 10 55 - oncuegitimciler@gmail.com - Site Haritası
 .